En sommer i sundhedens tegn

En sommer i sundhedens tegn

En sommer i sundhedens tegn

Sommeren er næsten over os, og det betyder festlige lejligheder, strandferier, musik og et socialt liv, der stikker helt af. Du har måske forberedt dig de sidste par måneder ved at træne og spise sundt, så kroppen tager sig godt ud, når du inden længe skal slentre på stranden i intet andet end en bikini eller et par badeshorts. Det kan være svært at holde den sunde livsstil, når hverdagen bliver til ferie, og der kommer lidt for mange gin og tonic og grillpølser indenbords over de næste par måneder, men faktisk kan du relativt nemt skabe en balance, så du ikke sætter din nyvundne form helt over styr. Vi viser dig her vejen med 5 nemme råd:

Prioritér den nemme motion

Der er ikke nogen der siger, at rigtig motion skal være en lang løbetur eller hård styrketræning i motionscentret, for at være effektiv. Har du fået lidt for meget vin dagen forinden, er det ikke motionscentret, der lokker, men i stedet for blot helt at springe over, kan du vælge at lave noget let motion, såsom at gå en tur med veninden eller hunden dagen derpå. Det er lige til at overskue, og det giver faktisk ret godt. Derudover er årstiden perfekt til at tage en dejligt vandretur i natursmukke omgivelser, hvor du giver dig tid til at stoppe op og kigge på omgivelserne. 

Tag på en aktiv ferie 

Ferie behøver ikke være ensbetydende med dasen på stranden, cocktails før klokken 12 og vilde byture hver aften. Du kan vælge at kombinere ferie og aktivitet igennem f.eks. en vandreferie i de østrigske alper, en cykelferie på Bornholm eller en aktiv ferie på La Santa. Du kan også vælge at holde ferie med hund, så du er sikker på, at du hver dag får inkorporeret nogle lange gåture. Når du holder dig aktiv i løbet af dagen, kan du også bedre tillade dig at skeje ud om aftenen med god mad og drinks. 

Spis sundt i hverdagene 

For at skabe en balance mellem usunde og sunde livsstil, kan du sørge for at leve ekstra sundt i hverdagene. Du kan stadigvæk godt bestille take away på tømmermænds søndage, men forsøg at vælge et sundere alternativ. Du kan desuden gøre det nemt for dig selv, hvis du vælger at bestille måltidskasser til 3-4 dage i ugen, så du ikke skal bekymre dig om at planlægge madindkøb og finde ud af, hvad menuen skal stå på alle ugens 7 dage. På den måde gør andre arbejdet for dig, og du skal bare tilberede aftensmaden ud fra en opskrift og ingredienser, der allerede er indkøbt for dig. På den måde allokerer du tid til at være social med venner og familie.

Hold dig selv op på din sunde livsstil

 I forår, sommer og det tidlige efterår foregår der en masse løb og konkurrencer over hele landet. Selvom du ikke ønsker, at hele sommeren skal gå op i træning, vil det alligevel være godt at have et mål, såsom et løb eller en konkurrence, på den anden side af sommerferien, så du alligevel holder din sunde livsstil med sund mad og motion ved lige. Det virker motiverende og giver dig et mål med træningen henover sommeren. Herudover kan det agere som undskyldning, hvis dine venner forsøger at lokke dig i fordærv, da du kan takke nej med god grund. 

Nyd sommeren og vid, at den gør noget godt for dig

Sundhed er mere end blot sund mad og motion. Sundhed er også at få fyldt D-vitamindepoterne op af solens stråler, at få en masse frisk luft, at prioritere tid med venner og familie og komme helt ned i gear. Du skal derfor unde dig selv at nyde sommeren, og hvad den gør for din livskvalitet på sigt. Ferietid giver mulighed for at tage et statustjek over dit liv og finde ud af, om du er på rette kurs med dine prioriteter i livet, eller om du skal skabe ændringer, der giver dig en gladere hverdag.

få nyhedsbrevet

Til toppen